Plan uw behandeling

Counseling

Bij ieder mens ontstaan wel eens problemen in de prive of werksfeer, denk aan een vervelende gebeurtenis, een ingrijpende verandering of ziekte van jezelf of van iemand die je lief is.

Dit hoort bij het leven, het is belangrijk dat je bepaalde lessen leert in je leven en dat je genoeg weerbaar bent om weer op te krabbelen wanneer er pijn of verdriet heeft aangevangen.

Door inzicht te creëren leer je  beter om te gaan met bestaande problemen

De gesprekken die we hebben zijn no-nonsense en gericht om zo snel mogelijk tot de kern van de zaak te komen.

Voor een beter effect kan daar een acupunctuur behandeling aan gekoppeld worden.

De combinatie van counseling en acupunctuur  zorgen voor een bijzonder fijne en rustgevende behandeling, waarbij er genoeg tijd is om wat er besproken is te laten dalen in de geest.

Eerst is er een gesprek en daarna volgt de acupunctuur behandeling.

Is er sprake van angst voor naalden dan zal er een acupressuur behandeling volgen.

Acupunctuur heeft veel effect op je emoties, het kan je meer daadkracht geven of helpen flexibeler in het leven te staan.

Het kan verdriet een duwtje geven je lichaam te verlaten, of je frustratie aan te pakken en om te zetten in emotie waar je iets aan hebt.

Het doel van counseling is het helpen van mensen bij:

  • Het benutten van ongebruikte mogelijkheden.
  • Het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.
  • Het oplossen of hanteren van problemen.
  • Het in staat zijn om relaties te onderhouden en aan te gaan.
  • Het vinden van balans en dat te behouden. 

Bij deze klachten kan ik jou helpen:

Depressie

Depressie heeft vaak met een stagnatie van energie te maken. Klachten als lusteloosheid, moeheid, slecht slapen, stijve spieren, geïrriteerdheid, zijn symptomen van depressie. Door middel van acupunctuur wordt de energie weer in beweging gebracht en dat ‘haalt de druk weg’, waardoor u zich weer lichter en energieker zal voelen.

Hoofdpijn

Allerlei soorten hoofdpijn, zoals migraine, clusterhoofdpijn, maar ook aangezichtspijn, zijn goed met acupunctuur te behandelen. De oorzaken van hoofdpijn kunnen zowel een energietekort als een teveel aan stress zijn. Door de energie op te bouwen of het teveel aan energie af te voeren, vermindert of verdwijnt de hoofdpijn.

Hyperventilatie

Hyperventilatie kan gepaard gaan met onrust, hoofdpijn, nekklachten en andere klachten boven in het lichaam. Het is vaak het gevolg van het stijgen van energie in het lichaam. Vaak is het middenrif te gespannen. Met acupunctuur wordt de spanning van het middenrif weggehaald en de energie naar beneden gebracht.

Menstruatieklachten

Maagpijn, misselijkheid, druk op de maag, maagzuur, hik, boeren, ruikende adem, verminderde eetlust zijn allemaal behandelbaar met acupunctuur. De oorzaak kan zijn een lage energie van de maag, of juist een verhoogde. Ook kan er teveel spanning op het middenrif zitten. Door deze oorzaken aan te pakken met acupunctuur en massage zullen de klachten verminderen of verdwijnen.

Vermoeidheid

Vermoeidheid is vaak een gevolg van een tekort aan energie en kan gepaard gaan met veel andere klachten zoals depressie, slecht slapen, huidklachten of angsten. Acupunctuur heeft een gunstige werking op klachten ten gevolge van een lage energie.

Onvruchtbaarheid

Bij onvruchtbaarheid kunnen verschillende zaken een rol spelen. Het kan zijn dat de cyclus van de ovulatie en de menstruatie niet goed gereguleerd is. Ook kan de energie te laag zijn. Er kan stagnatie van energie of wat de acupunctuur ‘kou in de buik’ zijn. Deze zijn allemaal te verhelpen met acupunctuur. Ook voor de man geldt dat wanneer zijn spermacellen niet optimaal functioneren, dit met acupunctuur verbeterd kan worden.

Overgangsklachten

Opvliegers, spier- en gewrichtsklachten, vermoeidheid of juist gespannen zijn, stemmingswisselingen, depressie en slapeloosheid kunnen allemaal gepaard gaan met de overgangsperiode. Deze hormonale verandering kan door de acupunctuur gereguleerd worden, ook hier zal ik advies voor voeding en lifestyle geven.

Schildklierklachten

De schildklier kan te snel of te langzaam werken. Beide kunnen elkaar afwisselen. Dosering van medicijnen is daardoor vaak een probleem. De schildklier geeft zowel lichamelijke als psychische klachten. Problemen met het gewicht, onrust, slecht slapen, hartkloppingen en lusteloosheid zijn allemaal symptomen die zich voor kunnen doen. Acupunctuur kan een hulp zijn bij het reguleren van schildklierproblemen.

Slapeloosheid

Slapeloosheid heeft met een te hoge Yang energie te maken. Yang is de energie van ons bewustzijn. Overdag zijn we Yang in tegenstelling tot ’s nachts, wanneer we rusten, zijn we Yin. Het probleem bij slapeloosheid is dat de Yin te laag is, waardoor we ook ’s nachts een te Yange energie hebben. Slecht slapen, onrustig dromen, hartkloppingen en nachtzweet zijn hiervan het gevolg. Ik combineer de acupunctuurbehandeling met massage van hoofd en voeten.

Stress

Stress is een overmatige lading in het lichaam die niet afgevoerd kan worden. Stress is een belangrijke ziekmakende factor en het is belangrijk dat we dit teveel aan ‘negatieve’ energie af laten vloeien. Acupunctuur is een uitstekend middel om het lichaam te ontspannen. Meestal meteen na de behandeling is het effect al merkbaar. Ik combineer de acupunctuurbehandeling met massage.

De oude meelfabriek
Glipperweg 94 H
2104 AM Heemstede

KvK: 66983010
Privacybeleid
Algemene Voorwaarden