Skip to main content
Plan uw behandeling

Acupunctuur in combinatie met counseling

Bij ieder mens ontstaan wel eens problemen in de privé, relationele of werksfeer, denk aan een vervelende gebeurtenis, een ingrijpende verandering of ziekte van jezelf of van iemand die je lief is. Deze gebeurtenissen horen bij het leven, ieder mens krijgt oneerlijke en uitdagende gebeurtenissen op zijn pad. 

Het is belangrijk dat je bepaalde lessen leert in het leven. Het leven is een aaneenschakeling van ups-and-downs. Net als dag en nacht, Yin en Yang, de zon en de maan. Deze lessen zijn voor ieder mens weer anders. Belangrijk is dat je genoeg weerbaar bent om er weer bovenop te krabbelen wanneer er pijn of verdriet heeft aangevangen. 

Door inzicht te creëren over de zaken die op je pad komen leer je beter om te gaan met jouw problemen, hierdoor word je flexibel en weer nieuwsgierig om in je eigen kracht te staan. Ook leer je steeds beter je grenzen aan te geven wat erg belangrijk is om geestelijke vrijheid te kunnen ervaren. 

Counseling kan voor veel problemen een juiste oplossing zijn. Ik houd van een eerlijke en heldere aanpak, een realistisch doel voor ogen houden is belangrijk. 

De gesprekken die wij voeren om verandering te brengen in jouw leven zijn no-nonsense en gericht om zo snel mogelijk tot de kern van de zaak te komen. 

Voor een beter effect wordt daar een acupunctuur behandeling aan gekoppeld. De combinatie van counseling en acupunctuur zorgen voor een bijzonder fijne en rustgevende behandeling, waarbij er genoeg tijd is om wat er besproken is te laten dalen in de geest. 

Acupunctuur heeft veel effect op je emoties, het kan je meer daadkracht geven of helpen flexibeler in het leven te staan. 

Het kan verdriet een duwtje geven je lichaam te verlaten, of je frustratie aan te pakken en om te zetten in emotie waar je iets aan hebt.

Kom je voor het eerst bij Stella Maris Therapie?

Dan is het erg fijn als je het intake formulier wil invullen. 

Je vindt het formulier op de website.

De behandeling:

Stella begint met een korte intake en het diagnosticeren van de tong en pols, om zo een duidelijk beeld te krijgen van de klacht.

In de Chinese geneeskunde is de tong en pols diagnose een belangrijk onderdeel. Stella legt je graag uit wat zij ziet naar aanleiding van de diagnose.

Het gesprek wat zal plaatsvinden, geeft oplossingen, troost, en beloofd vindingrijkheid zodat er ook echt zaken opgelost kunnen worden.

Daarna vindt de acupunctuur behandeling plaats.

De acupunctuur naalden worden geplaatst op het oor en lichaam. De behandeling is nagenoeg pijnloos.

Nu is het tijd om de naaldjes hun werk te laten doen. Dit duurt ongeveer 25 tot 30 minuten, precies goed qua tijd om even lekker weg te doezelen.

Na de behandeling is het fijn om veel water te drinken. Zodat het lichaam de afvalstoffen die vrij zijn gekomen tijdens de behandeling kan afvoeren.

De behandeling wordt gedeeltelijk vergoed wordt door de zorgverzekering.