Plan uw behandeling

Wat is acupunctuur?

In ons lichaam bevinden zich meridianen. Hierlangs stromen de energie├źn Yin en Yang. Deze meridianen kunnen door ziekte, mentale problemen of een tijdelijk verzwakte weerstand uit balans raken. Door het lichaam stroomt Qi om zo de organen van energie te voorzien.

Deze energie wordt getransporteerd via de meridianen. Via de meridianen is communicatie mogelijk tussen delen van het lichaam en de organen. Verstoringen van meridianen gelden voor de Chinese Geneeskunde als voorstadia van ziekten. Over het lichaam lopen 24 hoofdmeridianen, 12 aan iedere kant van je lichaam. 6 yin en 6 yangmeridianen.

De meridianen zijn genoemd naar een orgaan en worden daaraan gekoppeld, maar ze staan elk ook in verband met een emotie, een lichaamsstelsel, een basisbehoefte en een deel van het bewegingsapparaat.

De meridianen vormen een energienetwerk waarop acupunctuurpunten liggen. Ieder acupunctuurpunt heeft zijn eigen functie en energetica.

Met een acupunctuurbehandeling kun je bepaalde energie├źn afremmen of juist aanspreken om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Omdat een acupunctuurbehandeling de energiehuishouding verbeterd, wordt er een fit en uitgerust gevoel ervaren na de behandeling. Het heeft een positieve invloed op de levensenergie (ook wel Qi genoemd) en het vergroot de weerstand.

Acupunctuur

Oor Acupunctuur

Cosmetische Acupunctuur

Acupunctuur in combinatie met schoudermassage

Acupunctuur in combinatie met onderrugmassage

De oude meelfabriek
Glipperweg 94 H
2104 AM Heemstede

KvK: 66983010
Privacybeleid
Algemene Voorwaarden