Skip to main content
Plan uw behandeling

Counseling

Bij ieder mens ontstaan wel eens problemen in de prive of werksfeer, denk aan een vervelende gebeurtenis, een ingrijpende verandering of ziekte van jezelf of van iemand die je lief is.

Dit hoort bij het leven, het is belangrijk dat je bepaalde lessen leert in je leven en dat je genoeg weerbaar bent om weer op te krabbelen wanneer er pijn of verdriet heeft aangevangen.

Door inzicht te creëren leer je  beter om te gaan met bestaande problemen

De gesprekken die we hebben zijn no-nonsense en gericht om zo snel mogelijk tot de kern van de zaak te komen.

Voor een beter effect kan daar een acupunctuur behandeling aan gekoppeld worden.

De combinatie van counseling en acupunctuur  zorgen voor een bijzonder fijne en rustgevende behandeling, waarbij er genoeg tijd is om wat er besproken is te laten dalen in de geest.

Eerst is er een gesprek en daarna volgt de acupunctuur behandeling.

Is er sprake van angst voor naalden dan zal er een acupressuur behandeling volgen.

Acupunctuur heeft veel effect op je emoties, het kan je meer daadkracht geven of helpen flexibeler in het leven te staan.

Het kan verdriet een duwtje geven je lichaam te verlaten, of je frustratie aan te pakken en om te zetten in emotie waar je iets aan hebt.

Het doel van counseling is het helpen van mensen bij:

  • Het benutten van ongebruikte mogelijkheden.
  • Het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.
  • Het oplossen of hanteren van problemen.
  • Het in staat zijn om relaties te onderhouden en aan te gaan.
  • Het vinden van balans en dat te behouden. 

Bij deze klachten kan ik jou helpen:

Allergie

Obstipatie, diarree, opgeblazen buik, winderigheid: dit zijn allemaal symptomen van een verstoorde darmfunctie. Obstipatie is vaak het gevolg van stagnatie van energie en diarree heeft te maken met een te laag metabolisme. Beide kunnen gepaard gaan met een opgeblazen gevoel en verminderde eetlust. Acupunctuur zal de energie in beweging brengen, en tegelijkertijd opbouwen.

Depressie

Depressie heeft vaak met een stagnatie van energie te maken. Klachten als lusteloosheid, moeheid, slecht slapen, stijve spieren, geïrriteerdheid, zijn symptomen van depressie. Door middel van acupunctuur wordt de energie weer in beweging gebracht en dat ‘haalt de druk weg’, waardoor u zich weer lichter en energieker zal voelen.

Eczeem, acne en psoriasis

Deze huidklachten zijn door de combinatie van acupunctuur en Chinese kruiden te verhelpen. Er kunnen vele oorzaken zijn van deze klachten. Roodheid van de huid wordt beschouwd als teveel Yang of hitte. Deze hitte wordt door de behandeling afgevoerd. Ook een tekort aan energie kan huidklachten geven, dan wordt de energie juist opgebouwd.

Gezichtsverlammingen

Verlamming van een gezichtshelft en aangezichtspijnen zijn goed met acupunctuur te behandelen. De energie in het gezicht wordt in beweging gebracht en gestimuleerd door lokale punten en punten bij de nek. Dankzij de dunne naaldjes is deze behandeling van het gezicht niet pijnlijk.

Hoofdpijn

Allerlei soorten hoofdpijn, zoals migraine, clusterhoofdpijn, maar ook aangezichtspijn, zijn goed met acupunctuur te behandelen. De oorzaken van hoofdpijn kunnen zowel een energietekort als een teveel aan stress zijn. Door de energie op te bouwen of het teveel aan energie af te voeren, vermindert of verdwijnt de hoofdpijn.

Hyperventilatie

Hyperventilatie kan gepaard gaan met onrust, hoofdpijn, nekklachten en andere klachten boven in het lichaam. Het is vaak het gevolg van het stijgen van energie in het lichaam. Vaak is het middenrif te gespannen. Met acupunctuur wordt de spanning van het middenrif weggehaald en de energie naar beneden gebracht.

Maagklachten

Maagpijn, misselijkheid, druk op de maag, maagzuur, hik, boeren, ruikende adem, verminderde eetlust zijn allemaal behandelbaar met acupunctuur. De oorzaak kan zijn een lage energie van de maag, of juist een verhoogde. Ook kan er teveel spanning op het middenrif zitten. Door deze oorzaken aan te pakken met acupunctuur en massage zullen de klachten verminderen of verdwijnen.

Menstruatieklachten

Maagpijn, misselijkheid, druk op de maag, maagzuur, hik, boeren, ruikende adem, verminderde eetlust zijn allemaal behandelbaar met acupunctuur. De oorzaak kan zijn een lage energie van de maag, of juist een verhoogde. Ook kan er teveel spanning op het middenrif zitten. Door deze oorzaken aan te pakken met acupunctuur en massage zullen de klachten verminderen of verdwijnen.

Vermoeidheid

Vermoeidheid is vaak een gevolg van een tekort aan energie en kan gepaard gaan met veel andere klachten zoals depressie, slecht slapen, huidklachten of angsten. Acupunctuur heeft een gunstige werking op klachten ten gevolge van een lage energie.

Nekklachten

Klachten van nek en schouder hebben te maken met een energie die te hoog in het lichaam zit. Dit kan gepaard gaan met allerlei andere symptomen, zoals hoge bloeddruk, hyperventilatie, hoofdpijn. Ik behandel de nek en schouders lokaal, maar zal ook de energie met de acupunctuur naar beneden laten stromen, zodat de spanning uit het bovenlichaam verdwijnt. Ik combineer hierbij acupunctuur met massage en moxa met lichte oefentherapie en ontspanningsoefeningen.

Onvruchtbaarheid

Bij onvruchtbaarheid kunnen verschillende zaken een rol spelen. Het kan zijn dat de cyclus van de ovulatie en de menstruatie niet goed gereguleerd is. Ook kan de energie te laag zijn. Er kan stagnatie van energie of wat de acupunctuur ‘kou in de buik’ zijn. Deze zijn allemaal te verhelpen met acupunctuur. Ook voor de man geldt dat wanneer zijn spermacellen niet optimaal functioneren, dit met acupunctuur verbeterd kan worden.

Overgangsklachten

Opvliegers, spier- en gewrichtsklachten, vermoeidheid of juist gespannen zijn, stemmingswisselingen, depressie en slapeloosheid kunnen allemaal gepaard gaan met de overgangsperiode. Deze hormonale verandering kan door de acupunctuur gereguleerd worden, ook hier zal ik advies voor voeding en lifestyle geven.

Schildklierklachten

De schildklier kan te snel of te langzaam werken. Beide kunnen elkaar afwisselen. Dosering van medicijnen is daardoor vaak een probleem. De schildklier geeft zowel lichamelijke als psychische klachten. Problemen met het gewicht, onrust, slecht slapen, hartkloppingen en lusteloosheid zijn allemaal symptomen die zich voor kunnen doen. Acupunctuur kan een hulp zijn bij het reguleren van schildklierproblemen.

Slapeloosheid

Slapeloosheid heeft met een te hoge Yang energie te maken. Yang is de energie van ons bewustzijn. Overdag zijn we Yang in tegenstelling tot ’s nachts, wanneer we rusten, zijn we Yin. Het probleem bij slapeloosheid is dat de Yin te laag is, waardoor we ook ’s nachts een te Yange energie hebben. Slecht slapen, onrustig dromen, hartkloppingen en nachtzweet zijn hiervan het gevolg. Ik combineer de acupunctuurbehandeling met massage van hoofd en voeten.

Spier en gewrichtspijnen

Hierbij behandel ik zowel de algemene lichaamsenergie als de lokale plekken. Dit soort klachten staan meestal niet op zichzelf. Vaak ligt er een tekort of een stagnatie van energie onder, die verantwoordelijk is voor stijve spieren en waardoor men gevoeliger is voor blessures. De acupunctuurbehandeling combineer ik met massage en moxa, hierdoor verbetert de doorstroming van de spieren.

Stress

Stress is een overmatige lading in het lichaam die niet afgevoerd kan worden. Stress is een belangrijke ziekmakende factor en het is belangrijk dat we dit teveel aan ‘negatieve’ energie af laten vloeien. Acupunctuur is een uitstekend middel om het lichaam te ontspannen. Meestal meteen na de behandeling is het effect al merkbaar. Ik combineer de acupunctuurbehandeling met massage.

Zwangerschap

Zwangerschap is geen klacht, hoewel er vrouwen zijn die er anders over denken. Zwangerschapsklachten zoals misselijkheid en overgeven zijn zeer geschikt om met acupunctuur te behandelen, maar ook de klachten die later optreden. Vocht vasthouden, hoge of juist lage bloeddruk, rugklachten, bekkeninstabiliteit en tekort aan energie kunnen allemaal behandeld worden. Omdat een zwangerschap en een bevalling veel energie eist is het ook zeker aan te raden om na de bevalling, wanneer je weer een beetje tot rust gekomen bent de energie op te bouwen met acupunctuur. Het herstel gaat aanzienlijk sneller.