Oor Acupunctuur

Plan uw behandeling

Oor Acupunctuur

Bij deze westerse vorm van acupunctuur wordt het oor beschouwd als een projectie van het hele lichaam. Dat houdt in dat bepaalde punten in het uitwendige oor corresponderen met de verschillende lichaamsorganen, zoals het hart, de lever, de nieren en de hersenen.

Met behulp van oor acupunctuur kunnen bepaalde punten gestimuleerd worden, Dat kan met acupunctuurnaalden gebeuren maar ook door middel van massage. Ooracupunctuur was voor onze jaartelling al een geneeskunde in de Chinese, Perzische en Egyptische cultuur.

Volgens oude Egyptische geschriften zou prikkeling van bepaalde punten in de oorschelp anticonceptief zijn. Ook Hippocrates onderkende de therapeutische werking van ooracupunctuur. Hij behandelde impotentie en neuralgie├źn onder andere door het verwarmen en stimuleren van de oorschelp.

Al in de 18de en 19de eeuw werd ischias behandeld met ooracupunctuur. De Franse arts Paul Nogier heeft sinds 1946 veel onderzoek gedaan naar deze geneeskunde en gaf er de naam auriculotherapie aan. De neurofysioloog David Alimi deed in het begin van dit millennium onderzoek naar veranderingen in de hersenen in relatie tot acupunctuurpunten die corresponderen met de verschillende lichaamsdelen. Inmiddels wordt er in veellanden ooracupunctuur gebruikt als een gedegen therapievorm. In klinieken buiten Nederland wordt ooracupunctuur toegepast bij de behandeling van chronische ziekten, waaronder de ziekte van Parkinson. Ook is ooracupunctuur bijzonder werkzaam bij pijnbestrijding, doorgaans in combinatie met reguliere medicatie. In alle gevallen verbetert het de levenskwaliteit van de patient. Oor acupunctuur wordt vaak gebruikt als therapie bij diverese soorten van verslaving. Bijvoorbeeld roken, drank, eten, enz.

De oude meelfabriek
Glipperweg 94 H
2104 AM Heemstede

KvK: 66983010
Privacybeleid
Algemene Voorwaarden