Plan uw behandeling

Wat is Orthomoleculaire Therapie?

De wetenschap dat voeding een geneeskrachtige werking heeft en ons kan bij staan bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen, is al eeuwen oud.

Hippocrates beschreef in 460-377 v.Chr: `laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding`

Orthomoleculaire Therapie is gericht op het herstellen en stimuleren van het lichaam.

Dit kan worden bereikt door te zorgen voor een optimale beschikbaarheid van moleculaire concentraties die er voor zorgen dat het lichaam zich op de juiste manier kan herstellen, of zal verbeteren.

Het genenpakket wat je hebt mee gekregen bij je geboorte is belangrijk. Wanneer je geboren bent met een gunstig genenpakket zal een kleine aanpassing in levensomstandigheden een grote verandering geven. Ben je geboren met een minder gunstig genenpakket dan zul je veel meer moeite moeten doen om je lichaam in balans te brengen.

Ons DNA, de belangrijkste drager van erfelijke informatie, is in 35.000 jaar nauwelijks veranderd maar ons voedingspatroon des te meer!

De veranderingen zijn te snel gegaan, we hebben ons niet aan kunnen passen aan de hoeveelheid geconserveerd en bewerkt voedsel.

Toen we nog jagers-verzamelaars waren bestond ons voedsel uit bessen, zaden, bonen planten, groenten, fruit en noten. Soms een lekker visje en heel af en toe vlees op het menu (simpel weg omdat dit moeilijker te vangen was).

10.000 Jaar geleden gaf de mens zijn jagers-verzamelaars bestaan op, de mens begon tarwe te kweken en sommige dieren werden gedomesticeerd en begon men zuivel producten te consumeren.

Met het gebruik van zuivel en graan ontstonden de eerste `welvaartsziekten`.  

De verdere industrialisatie had ook een belangrijke invloed op ons voedingspatroon. Het voedsel werd massaal bewerkt, meel suiker en vetten geraffineerd en beroofd van essentiele stoffen. Transvetten werden toegevoegd en het gebruik van zout verdubbeld. Tijdens deze periode gebruikte de boeren veel pesticiden en landbouwchemicaliën, de fabrieken gebruiken veel kleurstoffen en conserveringsmiddelen om de voedingsmiddelen er nog smaakvoller en mooier er uit te laten zien.

Artsen schreven vaak antibiotica, hormonen of medicijnen voor zonder zich af te vragen wat de gevolgen op lange termijn zouden zijn.  Het was de nieuwe tijd en alles leek voorspoedig te gaan.

Al die nieuwe stoffen hebben ervoor gezorgd dat onze cellen flink in de war zijn geraakt.

De top 10 van voedsel allergieën worden veroorzaakt door redelijk recent geïntroduceerde producten, zoals, granen, tarwe, rijst en zuivelproducten.

Als je beseft dat de genen van een mens best wat moeite hebben gehad om zich aan te passen van zo`n 200.000 jaar veranderingen, dan is het vrij duidelijk waarom de mensheid deze dagen zo worstelt met de drastische  veranderingen in zijn voedingspatroon en de leefomstandigheden.

We moeten binnen deze `nieuwe situatie `opnieuw de weg naar evenwicht vinden. Stella Maris Therapie richt zich op het verbeteren van de gezondheid door middel van het optimaliseren van voeding, suppletie, de juiste bewegingsvorm, verzorging van de psyché en de darmflora.

De oude meelfabriek
Glipperweg 94 H
2104 AM Heemstede

KvK: 66983010
Privacybeleid
Algemene Voorwaarden