Skip to main content

Water

Water is het transportmiddel in ons lichaam. Het brengt mineralen, vitaminen en andere voedingsstoffen naar plaatsen waar ze nodig zijn.
Nu zijn wij moderne mensen nog steeds in het bezit van een nogal ouderwets brein, het past zich niet zo snel aan als dat deze maatschappij van ons vraagt. In de oude tijden liepen wij dagen lang en dronken net als dieren op het moment dat we een beekje of rivier tegen kwamen. Dan dronken we een grote hoeveelheid, want het kon wel even duren voordat je weer een beekje tegen kwam. Onze nieren zijn hier nog steeds op geijkt en doen het helemaal niet goed op de hele dag door kleine slokjes te drinken uit bijvoorbeeld een bidon. Zo kunnen de nieren het lichaam net niet goed genoeg reinigen. Je nieren hebben juist die grote hoeveelheid aan vocht nodig om je systeem echt flink door te spoelen.
Hoe houd je de boel gezond?
Drink in de ochtend zoveel mogelijk water als dat je kunt. Het geeft je een fantastische boost aan het begin van de dag. Ikzelf doe dit al meteen onder de douche, warm water is namelijk erg geschikt om de ochtend mee te beginnen. Door met warm water je dag te beginnen stimuleer je het spijsverteringsysteem en spoel je de afvalstoffen van de nacht uit je lijf.
Voordat ik ontbijt neem ik een groot glas warm water met een uitgeperste citroen en een beetje honing, Het liefs honing van bijen uit jouw buurt. Honing uit de regio bevat pollen en bacteriƫn die van nature voorkomen in je leefomgeving. Het eten van lokale honing helpt je weerstand op te bouwen en allergische reacties op pollen doen verminderen. Belangrijk is om te weten dat dit drankje erg goed voor je lichaam is maar erg slecht voor je tandglazuur dus na het drinken meteen een, jaja groot glas water.
Op deze manier reinigt water je lichaam goed: 3 keer per dag een flinke hoeveelheid water drinken, als je wilt afvallen dan drie keer voor het eten, door de hoeveelheid water past er nu eenmaal minder eten in je buik en heb je dus minder trek. En onthoud dat water echt beter is dan thee. Het resultaat: een frisser uiterlijk, een frisse geur, een mooie huid, een goede stoelgang en een heldere geest.