Skip to main content

Cosmetische Bindweefselmassage

Plan uw behandeling

Wat is Cosmetische bindweefselmassage:

Bindweefsel het een belangrijke functie is ons lichaam.

Het verbindt ons hele lichaam en ondersteunt de organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties.

Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voeding –en afvalstoffen.

Een cosmetische bindweefselmassage is een goede manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling.

Deze bijzondere diepe massage techniek heeft een stimulerende werking op het bindweefsel en zorgt ervoor dat de fibroblasten vervormen, waardoor er collageen wordt aangemaakt en de elasticiteit in de huid wordt verbeterd.

De pijn prikkel die gegeven wordt door de cosmetische bindweefselmassage geeft uw cellen het signaal dat er extra ‘gerepareerd’ moet worden. Maar dit is niet het geval, hierdoor produceert het lichaam een grotere hoeveelheid collageen om het huidweefsel te herstellen. 72 uur na de behandeling blijft het lichaam collageen naar de behandelde plaats toe sturen.

Om dit te bewerkstelligen is het noodzakelijk dat de massage stevig wordt uitgevoerd, de eerste keer dat u een Cosmetische bindweefselmassage ondergaat kan dit als licht pijnlijk ervaren worden.

Vaak is de volgende sessie juist een fijne sensatie ook omdat u nu weet wat het resultaat is.

Deze behandeling is een perfecte voor en na behandeling voor cosmetisch chirurgische ingrepen.

Het verbetert de huid structuur bij passieve acne, afwijkingen in de talgafscheiding, ‘degeneratie’ van de huid, rimpels en huidplooien en oude of nieuwe littekens.

Cosmetische bindweefselmassage is gunstig voor elk huidtype en op iedere leeftijd een aanvulling op het reguliere verzorgingssysteem van de vrouw. Naarmate je ouder wordt verlies je steeds meer collageen, deze substantie zorgt ervoor dat uw huid elastisch blijft.

Een Cosmetische bindweefselmassage is eigenlijk een combinatie tussen yoga en fitness voor de huid. Net zoals u de lichamelijke conditie verbetert door te sporten, zo verbetert u de conditie van de huid door middel van een cosmetische bindweefselmassage.

Huidfuncties worden door deze massage verbetert, het resultaat is een stralende gezonde huid waarbij de teint een schitterende glow.

 Wanneer u de conditie van uw huid wilt verbeteren is een persoonlijke kuur aan te raden. De cosmetische bindweefselmassage geeft in kuur vorm het beste effect.  Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. Meestal is een kuur 6 tot 8 behandelingen.

Een kuur bestaat uit 1 keer per week bindweefselmassage gedurende 6 à 8 weken, met daarna een keer per maand een vervolgbehandeling.

De behandeling:

De behandeling start met een korte anamnese en een pols en tong diagnose zoals die gebruikelijk is in mijn praktijk.

Daarna mag u plaats nemen op de behandeltafel, uw huid wordt schoongemaakt met warme doekjes en daarna kan de massage beginnen.

Na de massage vindt er een bijzonder effectieve scrubsessie plaats en krijgt u een klei masker als afsluiting. Er wordt naast de massage gebruik gemaakt van acupunctuur, om zo de behandeling nog effectiever te maken, de acupunctuurbehandeling pakt zaken aan zoals: ouderdomsklachten, vochtgebrek in de huid, droge huid, levervlekken, haaruitval, enz.

Met deze massage worden onder andere de volgende effecten bereikt:

  • Stimuleert de doorbloeding van de huid
  • Stressreductie door opheffen van de onderhuidse verklevingen
  • Nieuwe aanmaak van collageen
  • Bevordering van de celdeling
  • Verbetering van de huidstructuur
  • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
  • Positieve invloed op de huidweerstand